Το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Είναι τόσο παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε σήμερα.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : Τη μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, χωρίς ευελιξίες και μαθητείες.
Δεν θα μας χαριστεί τίποτα.
Καμιά συνενοχή στα αντιδραστικά τους σχέδια!

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011


ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας

Η Ενωτική Κίνηση Γονέων, στέκεται αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου, για ζωή με αξιοπρέπεια γι΄αυτούς και τις οικογένειες τους.
Η παλικαρίσια στάση τους έχει ανησυχήσει τα «αφεντικά». Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση 34 εργατών, απαιτώντας ταυτόχρονα, να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή επιχειρησιακής. Όλα αυτά στο όνομα της κρίσης και της μείωσης των τεράστιων κερδών της. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε την απαίτηση της εργοδοσίας!!! Οι 400 εργαζόμενοι στέκουν στο πλάι των 34. Κάνουν πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν! Κάτι που ξέρει να κάνει μόνο η εργατιά.
Η ελληνική χαλυβουργία είναι η πρώτη βιομηχανία που με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αξιοποιεί όσα όπλα της έδωσε η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. – Καρατζαφέρη. κατ’ απαίτηση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, ΕΕ και Τρόικας. Η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας λειτουργεί σαν λαγός των βιομηχάνων.
Γι’ αυτό τον λόγο, λέμε: η μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, είναι μάχη όλων μας. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΕΜΑΣ – ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ.
Η νίκη των εργατών της «Χαλυβουργίας Ελλάδος» θα είναι μια μεγάλη νίκη όλων των λαϊκών στρωμάτων στον πόλεμο που μας κήρυξαν τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους υπηρέτες.
Εκφράζουμε, λοιπόν, έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με την φυσική μας παρουσία, με επίδοση ψηφισμάτων, μαζεύοντας χρηματικό ποσό για τις ανάγκες τους, συγκεντρώνοντας τρόφιμα για τις οικογένειες των απεργών, αγκαλιάζουμε τα παιδιά των συναδέλφων μας ωσάν να είναι και δικά μας παιδιά.
Έχουμε πλήρη πεποίθηση ότι κάπως έτσι ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΗΡΩΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με αγώνα και ταξική αλληλεγγύη.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ - ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ

Νεα Σμύρνη 12/12/2011