Το «νέο σχολείο» δεν είναι το σχολείο των αναγκών μας.
Είναι τόσο παλιό όσο και ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε σήμερα.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ : Τη μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για όλους, χωρίς ευελιξίες και μαθητείες.
Δεν θα μας χαριστεί τίποτα.
Καμιά συνενοχή στα αντιδραστικά τους σχέδια!

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΟΙ ΤΙΣ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
Δελτίο τύπου

ΟΛΟΙ ΤΙΣ 22 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η οικονομική κρίση που ζούμε σήμερα και οι συνέπειές της δεν είναι κάτι τυχαίο και προσωρινό.
Η επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης της τρόικα της Ε.Ε. και του κεφαλαίου εντείνεται και γενικεύεται, παίρνονται πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, μειώνονται οι μισθοί, αυξάνονται οι απολύσεις, διευρύνεται η φτώχια , η λαϊκή οικογένεια στενάζει κάτω από τις συνεχόμενες αυξήσεις σε μια περίοδο που η παιδεία, η υγεία, είναι στο στόχαστρό του κεφαλαίου, για να αυξήσουν τα κέρδη του.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει νέο πακέτο στήριξης των τραπεζών ( το 4ο στη σειρά ) και νέα προνόμια στους επιχειρηματίες.
Το «νέο σχολείο», προετοιμάστηκε δεκαετίες από την Ε.Ε. και τις ελληνικές κυβερνήσεις και υλοποιείται τώρα ωθούμενο από τον «Καλλικράτη» και το «μνημόνιο».
Είχαμε προειδοποιήσει για τη στρατηγική του «νέου σχολείου». Είναι η στρατηγική του σχολείου της αγοράς, της πιο βαθιάς ταξικής διαφοροποίησης σε δομή και πρόγραμμα, της ακόμα πιο μεγάλης εμπορευματοποίησης και κόστους.
Με αφορμή την καπιταλιστική κρίση η κυβέρνηση κλιμακώνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και στην εκπαίδευση.
Ο πυρήνας αυτών των εξελίξεων είναι η μεταφορά σε επίπεδο Περιφέρειας του βασικού σχεδιασμού και της ευθύνης της εκπαιδευτικής πολιτικής. Η κυβέρνηση επιχειρεί σε περιφερειακό επίπεδο να σπάσει τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, να κάνει πράξη τη διαφοροποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων, να υψώσει νέα εμπόδια στη φοίτηση των παιδιών από το Δημοτικό Σχολείο, να κάνει τους γονείς συμμέτοχους της εμπορευματοποίησης και προσαρμογής του σχολείου στην αγορά.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Δε θα περάσει!
Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
  • Καμία συγχώνευση-καμία κατάργηση σχολικής μονάδας. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Σύγχρονο πρόγραμμα σχολικής στέγης υπαγμένο στις σύγχρονες ανάγκες, κατάργηση των ΣΔΙΤ.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτρόπων. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για λειτουργίες της εκπαίδευσης.
  • Προσλήψεις καθαριστριών στο σχολείο σε μόνιμες οργανικές θέσεις, πληρωμή των δεδουλευμένων τους
  • Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δωρεάν για τις πρωινές ώρες, για μαθητές / σπουδαστές / ανέργους. Καμιά αύξηση στα εισιτήρια. Κίνημα οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής στις αυξήσεις και άρνησης πληρωμών!
  • Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Τα παιδιά των ανέργων να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε νοσοκομεία, πρωτοβάθμια περίθαλψη, δωρεάν φαρμακευτική κάλυψη , εμβολιασμό και ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις.
  • Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Απορρίπτουμε τους μισθούς πείνας, την ελαστική, μερική και ανασφάλιστη εργασία.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Για την προστασία της μητρότητας: Μειωμένα ωράρια στις εργαζόμενες μητέρες με πλήρης αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα μέχρι τα παιδιά να τελειώσουν το Δημοτικό. Να αυξηθούν οι γονικές άδειες σε περιπτώσεις ασθένειας του παιδιού και για την εκπαιδευτική παρακολούθησή του.


Σήμερα, είναι μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, να ανέβει ο πήχης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, για να μην πληρώσει την κρίση ο λαός, να μην χρεοκοπήσει ο λαός αλλά η πλουτοκρατία.

Μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων γονιών στην απεργία της 23 Φλεβάρη και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου